Despre mine

Fotografia mea
"Eu sunt un monstru pentru voi, urzind un dor de vremuri noi." Aş vrea să fiu un cetăţean normal într-o ţară normală. Se pare că am greşit ţara...

sâmbătă, 14 ianuarie 2012

AUGUSTIN ZEGREAN

         L-am atacat, public, pe domnul Augustin Zegrean, Preşedintele Curţii Constituţionale a României, de nenumărate ori.
        Şi ceea ce am spus a fost corect, în raport cu aberantele decizii pe care CCR le-a emis în ultimii doi ani.
        Declar că, în calitate de om, domnul Augustin Zegrean este minunat. Păcat că nu a gândit în aceşti termeni şi la tăierea cu 25% a salariilor minime. Oare câţi copii s-au îmbolnăvit sau au şi murit din cauza deciziilor Curţii?
          Dar astăzi îl felicit. Şi pe Domnia sa, şi pe ceilalţi judecători care au stopat masacrul prietenilor mei.

          Iată şi motivul:

AUGUSTIN ZEGREAN, PREŞEDINTELE CURŢII CONSTITUŢIONALE:
„LEGEA MAIDANEZILOR E GREŞIT SCRISĂ, CONFUZĂ.
EUTANASIEREA E ÎMPOTRIVA DEMNITĂŢII UMANE"

           Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a afirmat joi că CCR a declarat legea privind câinii fără stăpân ca fiind neconstituţională deoarece textul e confuz şi a ridicat o problemă de "demnitate".

         „E greu să spun pe ce motiv (a respins CCR legea câinilor fără stăpân, n.red.). Pe motiv că eutanasierea nu este un lucru normal, este împotriva demnităţii umane. Imaginaţi-vă un câmp imens pe care sunt 200.000 de câini şi câţiva oameni care îi omoară. Aţi vrea să vă uitaţi acolo, să vedeţi imaginea asta? Aţi vrea să fiţi unul dintre cei care îi omoară? Deci este vorba nu doar despre demnitatea omului care se uită, ci şi despre cea a celui care este pus să facă acest lucru. Dar nu ăsta este neapărat motivul constituţional, ăsta este un altfel de motiv, este un motiv pe care o să-l înţeleagă cine poate să-l înţeleagă", a declarat preşedintele Curţii Constituţionale Augustin Zegrean.

          Zegrean a explicat, apoi, de ce a respins Curtea Constituţională legea care prevede posibilitatea eutanasierii câinilor fără stăpân. „Motivul constituţional este că textul este greşit scris. Este confuz. Este confuz şi nu poate fi aplicat pentru că face un amalgam între mai multe alineate. De exemplu, spune că, în situaţia câinilor care nu sunt revendicaţi în 30 de zile de la data la care au fost luaţi la adăpost, se poate lua una dintre următoarele măsuri şi înşiră acolo mai multe măsuri, dintre care una este eutanasierea, după care spune sau două dintre acestea combinate. Ei, imaginaţi-vă un câine eutanasiat şi pe urmă aruncat în stradă", a spus el.

        „Motivarea o vom afla în foarte scurt timp. Decizia este deja scrisă, urmează să fie citită în plenul Curţii şi apoi o vom publica în Monitorul Oficial. Săptămâna viitoare va fi făcută (publică, n.red.)", a spus Zegrean despre motivarea CCR.