Despre mine

Fotografia mea
"Eu sunt un monstru pentru voi, urzind un dor de vremuri noi." Aş vrea să fiu un cetăţean normal într-o ţară normală. Se pare că am greşit ţara...

miercuri, 1 februarie 2012

Răspuns (şi întrebare) la "Scrisoare deschisă" a domnului Mircea Geoană

Domnule Mircea Geoană,

          Vreau să ştiu de partea cui veţi fi în actuala sesiune parlamentară: de partea opoziţiei sau a puterii?
         Pentru că, din ceea ce aţi prezentat în scrisoarea la care mă refer, faceţi un melanj (nici alb, nici negru). Anume: "Legiferarea reducerii numărului de parlamentari, în conformitate cu rezultatele referendumului din 2009".
          Ştiţi foarte clar în ce condiţii s-a desfăşurat acest referendum.

          Mai mult, Preşedintele Băsescu spune că 80% dintre cetăţeni au votat pentru reducerea numărului de parlamentari. O omisiune cât o minciună. 80% din cât? Ce procent a fost la vot? 40%? 50%? Concluzia logică, 32% sau maxim 40% din populaţia cu drept de vot a spus DA la acest referendum. Iar campania a fot execrabila.

          Şi-atunci, domnule Geoană, cu tot respectul, pentru cine şi pentru ce militaţi?
          Mi-ar plăcea (mai bine zis mi-aş dori) să fiţi alături de noi, cei ce am protestat împotriva abuzurilor puterii.
          Mi-aş dori, de asemenea, să fiţi alături de cei ce protestează în condiţii câineşti în pieţele ţării.
         Vă înţeleg. Şi dumneavoastră, ca orice om normal, aveţi un sentiment de ranchiună împotriva celor care v-au debarcat de la conducerea Senatului (nu spuneţi NU, se simte, se vede). Nu deschid discuţia nici despre dacă era momentul oportun sau dacă a fost drept şi corect. Nu acesta este subiectul.

         Vorbesc despre NOI, CETĂŢENII OBIDIŢI AI ACESTEI ŢĂRI CARE S-AU SĂTURAT.
         Fiţi alături de cei mulţi şi veţi câştiga.
         Împreună cu noi. 
         Nu cred că doriţi să deveniţi o tristă amintire pentru români.
PS
         Când a mai avut, domnule Geoană, Parlamentul României o singură cameră?
         Vă răspund tot eu. Pentru că mi-e greu să cred că ştiţi şi totuşi militaţi pentru o asemenea oroare.
         A mai existat în România un moment în care Senatul a fost desfiintat. Petru Groza, la 17 iunie 1946, printr-un decret-lege, a desfiinţat Senatul, iar autorităţile comuniste au schimbat legea electorală la 15 iulie 1946 în conformitate cu decretul-lege.
         Ce spun, domnule Geoană, marii constituţionalişti ai ţării despre desfiinţarea senatului?
         Ce spun, domnule Geoană, marii istorici ai ţării, despre un parlament olog?

         Una este reducerea numărului de parlamentari (temă care se poate sau nu se poate discuta) şi alta este transformarea parlamentului în Marea Adunare Naţională.

          Cu tot respectul, acest popor merită o soartă mai bună.

11 comentarii:

  1. Nu conteaza cu cine va vota si cui va transfera votul sau. Ceea ce sustiine este o teorie care deocamdata da bine la imagine. Importanta este numai obedienta fata de interesele FMI si ale Bancii Mondiale , fara de care nici un partid sau candidat nu are sanse de izbanda in Romania fanariota.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Neacsule, esti la fel ca geoana. Cu deosebirea ca el are ceva bani si "neamuri la Ierusalim" (SUA)iar tu, o pensie taiata (probabil)si o gandire defecta. Ar fi bine sa treci pe la "Service".

      Ștergere
  2. Va cer scuze doamna Cristiana Anghel ca folosesc blogul dumneavoastra pentru a va avertiza despre cine este in realitate Neasu Marin si pentru a ma apara.
    Dupa ce acest domn ma calomniaza pe o pagina de blog personal, imi refuza dreptul de a-mi posta opinia (adica imi sterge comentariile care nu respecta "linia" articolului sau defaimator!).
    Iata de ce am apelat la blogul dumneavoastra.

    Cu deosebita stima,
    Lt Col (r) Dumitru Rinciog
    Membru SCMD

    RăspundețiȘtergere
  3. Domnule colonel Rinciog,

    Îmi pare rău. Sunt prea mică pentru un război atât de mare. Am spus-o şi o voi repata mereu. Am o deosebită consideraţie pentru toţi membrii sindicatului. Dar eu vin dinafara sistemului. Şi-mi rezerv dreptul de a adopta poziţia Elveţiei.
    Vă promit însă că îi voi transmite domnului colonel Neacşu dorinţa dumneavoastră de a avea un drept la replică pe blogul dumnealui.
    Cu respect,

    RăspundețiȘtergere
  4. Toaşanţătoare, toaşanţătoare,
    Rînciog minte, Rînciog minte. Prima că io nu l-am calomnizat cum zice el, io am spus doar adevărul aşa cum reiese din citatele date din declaraţia pesonală a lui de pe linkul care este trecut în blogul meu. Şi în al doilea rând că io nu i-am şters nici o postare şi nici interzis să posteze la mine pe blog aşa cum a făcut el cu blogurile sindicatului. Şi nu ştiu de ce m-a pârât la dumneavaostră, că doar nu suneţi nici mama mea nici tatăl lui. Vă rog să nu luaţi în seamă ce spune el, aşa a spus şi de Ana, şi de Elena, şi de Dragoş, şi de Burcu, şi de Zăpor, şi de Ilie Marin , şi de toţi cei care a criticat porcăriile pe care le-a făcut ei pe acolo. Da io nu i-am pârât la dumneavoastră. I-o doar i-am arătat cu degetu. Ştiu ca nu e frumos să arăţi cu degetu, dar nu aveam altceva la îndemână. Şi de ce să nu arăt cu degetu dacă îi spune arătător nu ?Asta e cu Rînciog de la grupa mică care nu ştiu de ce a venit cu pâra la dumneavoastră. Puteţi să întrebaţi şi la mine în cartier, io nu sunt mincinos.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. MINTI, NEACSULE!

      Imi cer scuze doamna dar omul acesta minte si chiar pe un blog pe care nu e demn sa scrie.

      Ștergere
  5. Va multumesc mult!
    Se pare ca am fost inspirat apeland la ajutorul dumneavoastra. Camaradul meu, care ma acuza ca sunt un profitor al SCMD-ului si nu un sustinator al acestei organizatii, a realizat ca nu poate monopoliza tot Internetul si a permis, in final, postarea mesajelor mele pe blogul dumnealui, langa scrierile sale defaimatoare nu numai la adresa mea ci a intregului sindicat.
    Evident ca nu doresc sa va implic in aceasta disputa (ne)colegiala!

    Cu tot respectul,
    Lt Col (r) Dumitru Rinciog

    RăspundețiȘtergere
  6. Dacă am putut să aduc măcar ideea de pace, mă bucur. Cele mai multe rele ale zilelor noastre pornesc de la lipsa de comunicare.

    RăspundețiȘtergere
  7. Sărut mâna, Cristiana! Dacă ai mai fi aşteptat până ieri, răspunsul la această scrisoare l-ai fi primit nu de la Geoană, ci chiar de la cel care l-a debarcat de la Senat, adică de la micul "T". T-ul poate veni de la un adjectiv lămuritor, despre caracter. Acum am şi eu un răspuns, la întrebarea care mă chinuia, încă de la înlăturarea lui Geoană. Care dintre cei doi, era omul lui Băsescu? M-am lămurit şi de Ponta ăsta!
    Parcă e "plămădit" de Băsescu.
    S-auzim numai de bine, şi să ai un week-end plăcut!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. V-am spus vreodată că îmi place foarte mult "autoportretul"?!
      De ce anume, eu nu pot spune ceea ce gândesc, fără să "greşesc".
      ....Şi de ce zarea mi-e soră cu marea, când barca mi-e spartă şi voinţa moartă?

      Ștergere
  8. Am răspuns prin postarea de astăzi. Şi aceasta a apărut atât de târziu pentru că, efectiv, m-au năucit ultimele zile. Retrăim parcă zilele de sfărşit ale anului 1989, când serviciile secrete se călcau în picioare în şi pentru România.
    V-aş ura şi eu s-auzim numai de bine, dar mă tem că, de la acest moment, vom auzi orice, numai de bine nu.

    RăspundețiȘtergere

Comentariul meu: